DEN HAAG - Op de Kinderafdeling van het Juliana Kinderziekenhuis is vandaag een Ronald McDonald Huiskamer geopend. Ronald McDonald Huis Den Haag bestaat dit jaar precies 25 jaar. Het Huis telt 6 familiekamers en met de komst van deze nieuwe Huiskamer kunnen nog meer ouders met een opgenomen kind een plek krijgen om even te ontsnappen aan de vier witte muren van hun ziekenhuiskamer. Een plek waar ze even kunnen ontspannen tussen behandelingen door.

De Ronald McDonald Huiskamer Den Haag heeft een huiselijke inrichting en warme sfeer. Ouders kunnen er tv kijken, een boek lezen, bezoek ontvangen of gewoon even op de bank ploffen. Ze verblijven er bijvoorbeeld tussen behandelingen of onderzoeken door.

Weg uit het ziekenhuis en toch dichtbij
"Ontzettend fijn dat we op deze manier onze dienstverlening kunnen uitbreiden”, zegt Joyce van der Helm, manager van Ronald McDonald Huis Den Haag. “Ouders zijn even weg uit het ziekenhuis en tegelijkertijd heel dichtbij.”

Ondernemersgala Den Haag
De Huiskamer is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersgala 2023, waar Ronald McDonald Huis Den Haag het goede doel van was. In samenwerking met het Juliana Kinderziekenhuis en met de hulp van landelijke en lokale sponsors is de Huiskamer gerealiseerd.

Vrijwilligers
Een team van bijna 40 vrijwilligers zorgt dat alles in de Huiskamer goed en soepel verloopt, dat ouders zich er welkom voelen en dat er tijd en aandacht is voor een praatje of juist voor een stilte. De vrijwilligers zijn een luisterend oor voor zowel ouders als kinderen. Het management van de Huiskamer en de begeleiding van de vrijwilligers is in handen van het management van Ronald McDonald Huis Den Haag.