DEN HAAG - Wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid heeft maandag vanuit het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag het startsein gegeven voor de Soeper Winter. Honderden vrijwilligers verrassen tijdens deze donkere en koudere wintermaanden wekelijks ouderen in regio Den Haag met een bezoek en een gratis soepje.


In colonne reden maandagochtend de auto's met vrijwilligers door de drive thru op het parkeerterrein van ADO Den Haag. Zij kwamen de duizenden porties soepen ophalen die inmiddels gemaakt zijn in de keukens van verschillende Haagse Horecagelegenheden, waaronder de keuken van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Op gepaste afstand zijn de soepen uitgedeeld bij verschillende seniorencomplexen in de stad. Met een lach en een praatje want dat is waar de Soeper Winter voor staat: samen een beetje extra liefde verspreiden in de hele regio.

Na een oproep van de stadsdeeldirecteur van Loosduinen Mustapha el Boumeshouli om mensen in Loosduinen niet te vergeten, hebben Westlandse tuinders, Restaurant Villa Ockenburgh en de Participatie Keuken de krachten gebundeld om mensen die het nodig hebben een hart onder de riem te steken. Al snel was duidelijk dat dit initiatief niet alleen tot Loosduinen beperkt kon blijven. De krachten zijn gebundeld met Koninklijke Horeca Nederland en in slechts enkele weken tijd is dit idee uitgegroeid tot een grootschalige samenwerking tegen eenzaamheid in deze Corona-winter.

Iedereen helpt mee. Ruim 24.000 kilo tomaten hebben verschillende telers uit het Westland al gedoneerd aan deze actie. Tienduizend bakjes, tientallen kilo's kruiden en niet te vergeten de niet te beschrijven hoeveelheid energie en liefde die alle aangesloten partijen en vrijwilligers hierin stoppen, maakt dat dit de lekkerste soep van deze winter gaat worden.

De komende wintermaanden zullen ruim 20 organisaties extra liefde en aandacht geven aan iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Met een klein gebaar van een lekker kopje soep en een praatje gaan zij er samen voor zorgen dat het toch nog een super oftewel Soeper Winter gaat worden. Kijk voor meer informatie op www.soeperwinter.nl.