DEN HAAG - Tijdens een vernissage van zijn eigen werk valt Erik Tierolf' nauwelijks op. Zijn schilderijen des te meer. In deze werken neemt de Bergse kunstschilder ons mee naar een wereld waarin realiteit zich met fantasie vermengt. Een absurde wereld met getemperde kleuren waarin het onwaarschijnlijke geloofwaardig wordt verbeeld. Na tentoonstellingen in onder meer New York, Tel Aviv en Berlijn is het deze keer de beurt aan De Hofgalerie in Den Haag. De expositie loopt van 28 maart tot 9 mei en is gratis te bezichtigen.

Stil, schuchter en bescheiden; Erik Tierolf is geen kunstenaar die zichzelf promoot. Hij is gedreven en werkt hard, zes dagen per week, vaak twaalf uur per dag. Zijn leven staat in het teken van de kunst. Een uitnodiging voor een biertje in het cafe neemt hij alleen
aan op zijn zelfverkozen vrije dag. Je hebt tijd en geduld nodig om Tierolf te leren kennen en omgekeerd zal hij de tijd nemen om jou te leren kennen. Wie tot hem doordringt ontdekt een man met humor, met visie en duidelijke meningen over de kunst.

Tierolfiaans
Erik Tierolf combineert het ambacht van het vak op briljante wijze met zijn talent en ontwikkelde zijn eigen 'Tierolfiaanse stijl. Hierbij schuwt hij het experiment niet. Naast schilderijen van klein formaat maakt hij ook monumentale werken. De figuren worden realistisch, bijna pijnlijk eerlijk, geschilderd, maar altijd respectvol. De laatste jaren verschijnen er steeds vaker spannende, licht erotische voorstellingen op zijn doeken. Hoewel de taferelen figuurlijke vertalingen uit een boek van Jan Cremer zouden kunnen zijn, is het louter toeval dat Tierolf exposeert tegenover het voormalig atelier van deze schrijver/kunstenaar. Met zijn creaties levert hij, naar eigen zeggen, commentaar op allerlei aspecten van het bestaan. De Hofgalerie in de Annastraat dient hiervoor als podium. Op zaterdag 28 maart is Erik Tierolf van 15:00 tot 17:00 uur met tegenzin aanwezig.