DEN HAAG - De film streamingservice van Amazon, Prime Video, heeft er een unieke Nederlandse titel bij. Namelijk de onafhankelijke speelfilm 7 Wrekers met de Haagse Geoffrey Alkemade in één van de hoofdrollen.

7 Wrekers is een thriller die tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvindt en draait om een groep verzetsleden die een belangrijke missie krijgen om de geallieerde opmars te ondersteunen. De missie gaat echter verschrikkelijk mis en terwijl de verzetsstrijders zich hergroeperen op hun onderduikadres beginnen ze te vermoeden dat er een verrader in hun midden is.

7 Wrekers is een compleet onafhankelijk geproduceerde film, de filmmakers hebben bewust geen gebruik gemaakt van subsidies en andere bronnen van externe financiering. Dit is een unieke werkwijze in Nederland. Samen met een kleine crew en een cast van onbekend talent is er een spannende film neergezet die nu op het grote Amazon te zien is. Sinds mei van dit jaar is de streamingservice van Amazon, Prime Video, actief in Nederland. In het buitenland is Prime Video de grote tegenhanger van Netflix.

De Haagse acteur Geoffrey Alkemade speelt de rol van Jan van Outeren in 7 Wrekers. Na de mislukte missie moet Jan onwelwillend de leiding op zich nemen en er voor zorgen dat de verzetsgroep niet uit elkaar valt, met alle gevaren van dien. Het is de eerste keer dat Geoffrey Alkemade zo'n grote rol op zich neemt. In 7 Wrekers laat Alkemade echter zien dat hij dit met grootste gemak kan.

7 Wrekers was in februari helemaal klaar en een gelimiteerde bioscooprelease stond gepland op 30 april. Door de uitbraak van het coronavirus en de sluiting van de bioscopen moest de premiere van 7 Wrekers meerdere keren worden uitgesteld. Uiteindelijk werd besloten om de film via Video on Demand uit te brengen en is deze als eerste zien via Prime Video.