DEN HAAG - Op zondag 4 juni organiseert wegatletiekvereniging The Hague Road Runners voor de 25ste keer het gezelligste hardloopevenement van Den Haag. Dit rasechte familieevenement is na een virtuele en een lightversie, weer terug van weggeweest. De startlocatie is verplaatst naar de Koningin Marialaan ter hoogte van ROC Mondriaan Horeca en Facilitaire Dienstverlening.

Nieuw dit jaar: Frame Running


Dit jaar zal voor het eerst ook plek zijn voor para-atletieksporters tijdens The Royal Ten. Tijdens dit onderdeel kunnen kinderen t/m 12 jaar het tegen elkaar opnemen in een parcours van 1,1 km. Frame Running is er voor sporters met een lichamelijke beperking die zich voortbewegen door middel van een running frame (een driewielig loopframe zonder pedalen met een borststeun en stuur).

Nieuwe startlocatie betekent een nieuw parcours


The Royal Ten is dit jaar een samenwerking aangegaan met ROC Mondriaan Horeca en Facilitaire Dienstverlening aan de Koningin Marialaan 9. Op zondag 4 juni zal de organisatie van verschillende faciliteiten in het gebouw gebruik maken. Met het verplaatsen van de startlocatie (voorheen Prinses Beatrixlaan), hebben ook alle andere afstanden een nieuw parcours gekregen. De Theresiastraat is nog steeds de grootste speler op het parcours van de Kidsrun (1,5 km).

Het parcours van de 5 kilometerwedstrijd beslaat een groot deel van het Haagse Bos. En de 10 kilometerwedstrijd vertrekt vanaf de Koningin Marialaan via de Bezuidenhoutseweg naar de wijk Marlot en duikt op de terugweg voor de deur van Paleis Huis ten Bosch het Haagse Bos in. We hopen ook dit jaar weer een heleboel enthousiaste Haagse inwoners langs het parcours te zien om onze deelnemers aan te moedigen.

Informatie & inschrijven

Deelnemen kan dit jaar op de volgende onderdelen:
• Frame Running (1,1 km, para-atletiek) – €0 • Kidsrun (1,5 km) – €8 (ouders/begeleiders lopen gratis mee)
• 5 kilometer (Run2Day Prestatieloop, Scholenloop, Business Run) – €13
• 10 kilometer (Atletiekunie-Wedstrijdloop, Prestatieloop, Scholenloop, APM Terminals Business Run) – €16

Meer informatie en inschrijven voor alle onderdelen via www.royalten.nl.