DEN HAAG - De Haagse tattoo-shop The Wicked Crow Tattoo & Art bestaat vijf jaar. Dat wordt zaterdag 25 januari met klanten en genodigden gevierd in de tattooshop aan het Westeinde 21 in Den Haag. Voor de gelegenheid brouwde Haagse bierbrouwerij Kwartje, een speciaal The Wicked Crow-lustrumbier. De zanger van de Haagse reggaeband Splendid, Pat Smith zal het nieuwe jubileumlogo op de gevel onthullen en een optreden geven.

The Wicked Crow Tattoo & Art is vijf jaar geleden opgericht door Esmée Weij. Zij was toen pas 19 jaar. De geboren Scheveningse is nog steeds de jongste eigenaar van een tattooshop in Den Haag. Ze is inmiddels een begrip in Den Haag en gespecialiseerd in realistische portretten.

Esmée: “Portetten zijn niet alleen het meest bevredigend voor de klant, maar ook voor mij. Dat komt door de emotionele kracht ervan. Als klanten moet huilen van geluk als zij in de spiegel kijken, is mijn missie geslaagd. Daar doe ik het voor. De kwaliteit van het voorbeeld is heel belangrijk, bij het maken van een portret gaat het om de kleine details”.

Vele liefhebbers zijn door Esmée met naald en inkt onder handen genomen. Eén daarvan was Mr. Lordi, zanger van de heavymetal band Lordi, die namens Finland het Eurovisie Songfestival won in 2006. Een bijzondere anekdote is dat een nagenoeg blinde klant zijn zicht weer terugkreeg, nadat Esmée een levensecht portret van zijn overleden vrouw op hem had getatoeëerd.

Esmée: “Mijn eerste tattoo zette ik toen ik zestien was. Op mijzelf, terwijl ik op mijn bed zat met mijn eerste tatoeagemachientje: een spinnetje op m’n enkel. Hij ziet er niet uit, maar ik ga hem niet coveren of bijwerken, het is een leuke herinnering aan de tijd voor mijn tattoo-opleidingen.