DEN HAAG - ImpactCity Den Haag en Startupbootcamp hebben de tien teams geselecteerd die gaan deelnemen aan de ImpactCity Accelerator. De startups zijn geselecteerd uit 260 aanmeldingen en hebben veelbelovende innovaties op het gebied van Energie, Welzijn, Voedsel & Agritech, Klimaat en Water. De ImpactCity Accelerator richt zich op het versnellen van duurzame startups in het Haagse ecosysteem. Daarmee wordt de volgende stap gezet naar Den Haag als Europa’s leidende impact ecosysteem.


18 startups van de in totaal 260 aanmeldingen, hebben tijdens de selectiedagen van 22-24 maart hun business plan mogen presenteren. Zij pitchten voor een deskundige jury, met partner van het Accelerator Programma EY en investeerders Doen Participaties, Rabobank, 4Impact, Shaping Impact Group en InnovationQuarter. Er zijn tien startups geselecteerd om deel te nemen aan de ImpactCity Accelerator. Zij worden de komende maanden intensief begeleid.

Dit zijn de tien uitverkoren startups:

Avrio - Kleine en middelgrote commerciële gebouwen koolstofvrij maken.

Biosphere solar - Het creëren van circulaire, eerlijke en open-source zonnepanelen.

Brute bonen - Ultieme vers gebrande espressobonen, elke twee weken in je brievenbus. Espresso zal nooit meer hetzelfde smaken!

Byewaste - ByeWaste heeft een upcycling oplossing ontwikkeld die AI en slimme logistiek combineert om een deur-tot-deur service te creëren voor hergebruik en recycling van ongebruikte huishoudelijke artikelen.

Emergi solutions - Ontwikkeling van hernieuwbare energieproducten voor sociale en economische impact.

Feelou - De enige beha die veranderende borsten ondersteunt.

Greenatlas - Matchmaking- en analyseplatform voor hernieuwbare-energieprojecten

Ivvest - Een nieuwe kijk op stedelijke landbouw met indoor farming-technologie.

Project bb - Meer bewustzijn creëren rond de domheid van afval op onze geliefde stranden.

Sibo - Het ontwikkelen van schone en efficiënte op insecten gebaseerde biomaterialen en ingrediënten.

Het doel is om impact startups die gevestigd zijn in Den Haag of van plan zijn om zich daar te vestigen, te ondersteunen en hun groei te versnellen. Hiermee versterkt het programma de vruchtbare voedingsbodem die Den Haag al biedt voor de duurzame, nieuwe economie.

Coos Santing, programma manager ImpactCity: “We waren overweldigd door het aantal aanmeldingen. Het is geweldig om te zien dat 260 duurzame startups geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan dit unieke accelerator programma in het ecosysteem van ImpactCity Den Haag. Het niveau van de deelnemende startups was hoog, waardoor het een uitdaging was voor de jury om een selectie te maken. We kijken uit naar de samenwerking met deze tien veelbelovende impact startups."

In een intensief programma van drie maanden worden de deelnemers klaargestoomd voor snelle groei. Zij krijgen toegang tot een wereldwijd netwerk van investeerders. Ze worden gekoppeld aan ervaren mentoren die zowel praktische hulp bieden als de juiste connecties leggen. Partners van ImpactCity worden ook betrokken bij de invulling van het programma. Het programma eindigt met Demo Day, het finale evenement waarbij de deelnemers hun ontwikkelingen presenteren aan ImpactCity, investeerders, potentiële partners en andere stakeholders. De ImpactCity Accelerator loopt van april tot eind juni.

Over ImpactCity Den Haag

ImpactCity Den Haag is een van Europa’s leidende ecosystemen voor ondernemers die willen bouwen aan een betere wereld. De stad stimuleert ‘doing good & doing business’ op allerlei manieren, met praktische hulp zoals bij vestiging, zichtbaarheid, financiering, netwerk, een goede infrastructuur en zakelijk advies. Het lokaal gewortelde, maar toch sterk internationale netwerk van Den Haag verbindt ngo’s, kennisinstituten, gevestigde bedrijven, overheden en vele jonge en creatieve ondernemers die werken aan het oplossen van de wereldwijde uitdagingen.

www.impactcity.nl

Over Startupbootcamp

Startupbootcamp (SBC) is wereldleider in de sectorgerichte acceleratie programma's voor startups en scale-ups. De programma’s lopen in Amsterdam, Milaan, Melbourne, New York, Dubai, Kaapstad, Osaka, en vele andere locaties. De focus ligt op sectoren als FinTech, CommerceTech, FoodTech, EnergyTech, FashionTech, MediaTech en programma’s specifiek gericht op duurzaamheid en impact. Het acceleratieprogramma voorziet startups en scale-ups van toegang tot een internationaal netwerk met de meest relevante industriespecifieke mentoren, klanten en investeerders.

www.startupbootcamp.org