DEN HAAG - Vrijdagavond 12 juni om 20.00u wordt de eerste online editie van Unified Moves georganiseerd. Live vanuit het ADO Den Haag stadion wordt er een uur lang een spetterend feest georganiseerd, die live door iedereen, met en zonder beperking, samen te volgen is via de website www.unifiedmoves.nl.

Het COVID-19 virus heeft het dagelijks leven aardig overhoop gehaald. De Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag zijn daarom ook helaas geannuleerd. Desondanks wilt de organisatie het weekend niet zomaar voorbij laten gaan. Tijd dus voor de eerste editie van de Special Olympics Online Spelen.

Tijdens de feestavond wordt iedereen gevraagd mee te genieten, dansen, springen en lachen, live vanuit de eigen huiskamer. Op die manier kan iedereen bereikt worden, maar houden we ons toch aan de huidige coronamaatregelen.

Voor deze Online Spelen kan de organisatie rekenen op de steun van bekende gezichten zoals Nathan Rutjes, Bas Tietema, Toine van Peperstraten, Athlete Leader Lize Weerdenburg en de mascottes Kees Konijn en de Vlammetjes.

Unified Moves wordt georganiseerd voor alle sporters, coaches, vrijwilligers, scholieren, familieleden en uiteraard alle Unified partners. Met iedereen bij elkaar wordt dit een onvergetelijk feest. Directeur van Special Olympics Nederland Ragna Schapendonk: ‘We willen onze sporters een podium geven om op te stralen. Ondanks de geldende maatregelen, die hen extra raken, kunnen we dit op geheel eigen wijze met elkaar realiseren. Heel speciaal.’

Na de spetterende feestavond gaat Unified Moves het weekend sportief door met de Sport en Health BINGO. Alle sporters worden uitgedaagd mee te doen en op die manier thuis fit en gezond te blijven.

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Changing lives, changing attitudes

Unified Moves wordt georganiseerd in samenwerking met de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag en uiteraard kan de organisatie rekenen op de steun van onze partners.

Hou www.specialolympics.nl, www.unifiedmoves.nl en de social media kanalen dus goed in de gaten!