DEN HAAG – Dans, muziek, burlesque, circusacts, zang, cabaret, musicals, strandfeesten en meer. A Night Out is terug met een programma vol variété voor een onvergetelijke avond uit in Scheveningen. Op zondag 28 mei loopt vanaf 15.00 uur een bonte optocht van muzikanten, acrobaten, goochelaars, steltenlopers en snoepmeisjes over de boulevard van Scheveningen om een voorproefje te geven op het gevarieerde zomerprogramma.

Het kleurrijke gezelschap zal aanstaande zondagmiddag starten op de Noord Boulevard (tegenover de Pier) en via de Keizerstraat doorlopen naar de Tweede Haven. Hiermee krijgen omstanders een indruk van de leukste evenementen van A Night Out in Scheveningen deze zomer.
Met aanstekelijke muziek van Collectief Explosief, een steltenact Monsieur & Madame Rouge, een klassieke touch van Festival Classique en andere leuke acts en verrassingen zal de parade aanstaande zondag niet te missen zijn. Daarnaast kunnen kinderen zich aansluiten bij een acrobatiekworkshop van Circaso, de circuswerkplaats van Den Haag, vlakbij de Pier.

A Night Out
Aan zee bruist het elke avond van het jaar. Met de variété-programmering van A Night Out is de magie van een avond uit in Scheveningen compleet. Laat je verrassen en verleiden door dansoptredens, magie-acts, live muziek, toneel, cabaret, musicals in het AFAS Circustheater, strandfeesten en filmvertoningen. Daarnaast kun je dit jaar voor het eerst genieten van bijzondere Havenconcerten waarbij A Night Out en Festival Classique samenkomen, één dag voordat het klassieke muziekfestival volledig van start gaat. Variété hoort bij de Haagse kust. Het zit in het DNA van Scheveningen net als de visserij, watersport en entertainment.

De parade van A Night Out is op zondag 28 mei vanaf 15.00 uur te vinden op de Noord Boulevard van Scheveningen, om 16.00 zullen ze in de Keizerstraat zijn en rond 17.00 komen ze aan in de Tweede Haven.

Festivals aan de kust
Ook het festivalseizoen is in middels in volle gang. Scheveningen is wederom het toneel voor talloze evenementen zoals de North Sea Regatta, de internationale Ocean Race, de grootste haringparty van de wereld en Vlaggetjesdag, festival De Parade in het Westbroekpark, de zonsondergangconcerten van Festival Classique, het Wereld Kampioenschap zeilen, de muziekfestivals Live on the Beach, Beatstad en Het Grootste Zomerfeest van Nederland en de maandelijkse Salt Market op de Noord Boulevard.

Ga naar denhaag.com/nightout voor meer informatie en de meest actuele uit-agenda.