DEN HAAG - Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Rocking Up X-Mas Den Haag. De organisatie is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Rocking Up X-Mas Den Haag gaat het geld gebruiken om 200 gezinnen die een moeilijke tijd doormaken, tijdens de feestdagen te verrassen met een extra cadeau.

Larissa Schonewille van Rocking Up X-Mas: "Tijdens de feestdagen verrassen wij gezinnen uit Den Haag die in armoede leven met een luxe kerstpakket vol knuffels, speelgoed, filmbonnen en genoeg ingrediënten voor een luxe driegangendiner. Op dit moment bereiken wij 200 gezinnen, maar we hopen te kunnen groeien naar 400. Daar helpt deze bijdrage natuurlijk bij! Dankzij dit bedrag geven we kinderen iets dat écht het verschil maakt. Ook kinderen met een beperking. Soms zijn deze cadeaus kostbaarder, maar ze hebben wel een enorme impact op het kind en dus op het gehele gezin. Welvaart is helemaal niet zo vanzelfsprekend."

'Clubs van de Week'

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot 'Clubs van de Week'. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Extra financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties zoals Rocking Up X-Mas. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.