DEN HAAG - Vanaf juni 2020 gaat Waterkant aan het Westbroekpark in Den Haag een samenwerking aan met Amsterdamse chef Elise Calkoen (Lady Turkey Food). Het restaurant staat na 24 jaar te koop, maar dat weerhoudt Waterkant er niet van om de komende zomer vol te gaan voor een nieuw concept met uitgebreide keuken. Waterkant (ook wel “de bootjes” genoemd) is nu vooral bekend van het zonnige terras aan het water waar je roeibootjes kunt huren en de originele bunker waar regelmatig exposities zijn. Met de komst van Calkoen moet het coronaproof openlucht restaurant dit seizoen ook een begrip worden in Den Haag.

Daarnaast wordt het mogelijk diners voor kleine groepen te reserveren in de bunker en worden er deze zomer regelmatig leuke activiteiten en concerten georganiseerd. Op het nieuwe menu staan zomerse bistro gerechten (vis en vegetarisch) die de hele dag door te bestellen zijn. Met gerechten zoals “zalm ingelegd in wiskey", “watermeloen gazpacho" en “gepofte prei met sauce noisette" wil Calkoen het restaurant een flinke upgrade geven.

Elise Calkoen: “Ik was net een paar maanden mijn eigen catering bedrijf begonnen na in verschillende restaurants als chef gewerkt te hebben. Door Corona werden plotseling al mijn opdrachten gecanceld. Toen ik hoorde dat Waterkant op zoek was naar een kok reageerde ik meteen. Mijn grootste passie is om goed eten te combineren met muziek en kunst en dat is hier allemaal mogelijk! We hopen dat het deze zomer de place-to-be in Den Haag wordt omdat er van alles te doen is. En dat mensen natuurlijk terug komen voor het eten."

Openingstijden Waterkant: dagelijks tussen 11:00-20:00u. Reserveren kan via alles@dewaterkant.nl of 070-3502863.