DEN HAAG - Wethouder Bredemeijer (Onderwijs) opende vandaag de nieuwbouw van de Annie M.G. Schmidtschool (De Haagse Scholen) en buitenschoolse opvang 2Zeerovers (Kinderopvang 2Samen). Na ruim 10 jaar nemen de twee samenwerkingspartners eindelijk hun intrek in een mooi, toekomstgericht pand. En dat betekent: feest! Na de officiële opening deden de kinderen een speurtocht door de nieuwe school en vierden ze feest op het schoolplein.


Lang traject

De Annie M.G. Schmidtschool staat al bijna 100 jaar (onder verschillende namen) aan de Jacob de Graefflaan in Zorgvliet. Daarnaast heeft de school nog een locatie aan de Van Hoornbeekstraat. In 2012 begonnen de eerste gesprekken over uitbreiding van de school. Na een lang voortraject met verschillende hobbels, begon in augustus 2021 de sloop en daarna de nieuwbouw. In mei 2023 was de oplevering en tijdens de zomervakantie is er druk verhuisd: het nieuwe schooljaar begint goed!

Toekomstgericht pand

Het nieuwe pand van de Annie M.G. Schmidtschool en 2Zeerovers is BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Zo is het gasloos, wordt het verwarmd én gekoeld door een warmtepomp en heeft het zonnepanelen op het dak. Ook bijzonder is het warmtewerend glas. Daarnaast zijn er grote, lichte en multifunctionele ruimtes en een volwaardige gymzaal. De school heeft twee pleinen die aan elkaar verbonden zijn: één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw, met veel groen, geluidswerende materialen en een uitdagende inrichting.

Een fijne plek voor kinderen

Kelly Carmona Palma (directeur Annie M.G. Schmidtschool), Marline Visser (adjunct-directeur) en Marvin Goedhuys (Unitmanager 2Zeerovers) zijn maar wat blij met hun nieuwe plek. Kelly: “Na lang wachten is het eindelijk zover. Hier bieden we de kinderen een fijne leerplek, volledig passend bij onze visie op een brede ontwikkeling. Zo is er veel ruimte om aandacht te geven aan onze speerpunten, zoals kunst & cultuur en TOOL (thematisch onderzoekend en ontdekkend leren).” Dat geldt ook voor de BSO. Marvin: “Bij 2Samen vinden we het belangrijk dat kinderen zich thuis voelen bij de opvang. Dat lukt met onze mooie huiselijke inrichting. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden voor creativiteit met ons atelier en voor een gezonde levensstijl met veel beweging in de gymzaal en gezond koken in ons eigen keukenlokaal. De kinderen kunnen niet wachten!”