DEN HAAG - De kerstdagen komen er weer aan en er zijn nog veel katten in het hospitaal van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's Gravenhage e.o. die een eigen huisje verdienen. Zeker met kerst!

De medewerkers en vrijwilligers willen zoveel mogelijk dieren plaatsen voor de plaatsingsstop die loopt van 23 december tot 3 januari. De stop is er ieder jaar voor het belang van de dieren. Linette Eveleens van Dierenambulance Den Haag legt uit: "Deze dagen zijn voor mens en dier best stressvol. Thuis zijn de drukke kerstdiners en met oud en nieuw heeft het vuurwerk een grote impact op de dieren. Wij gunnen de dieren fijne dagen en willen de rust bewaken."

In het hospitaal van de stichting vind je alle soorten katten. Lieve katten, kittens, zwarte katten, rode katten, rustige katten of juist avontuurlijke katten. Fleuri bijvoorbeeld, een zwarte ex-zwerfkat. Eveleens: "We krijgen best vaak zwerfkatten binnen in ons hospitaal. Als we merken dat ze iets sociaals in zich hebben, dan mogen ze het socialisatietraject in. Dit is ook gebeurd bij Fleuri. Ze vindt het nog een beetje moeilijk om mensen echt te vertrouwen, maar een huis waar veel geduld is, zal wonderen doen."

Het kost veel tijd en geduld om de ex-straatkatten te socialiseren. Eveleens: "Het is een van de mooiste dingen om te zien. Een kat die veel heeft meegemaakt, rustig te zien worden. Je ziet dat een kat weer vertrouwen krijgt in mensen."

Gelukkig zijn er nog genoeg dagen voor de plaatsingsstop. Bezoek de website van Dierenambulance Den Haag om te zien welke katten er op dit moment klaar zijn voor adoptie: https://dierenambulancedenhaag.nl/adopteren/adoptiedieren/