DEN HAAG - Invisible Foods en Scootbezorgd zijn de winnaars van dezevende editie van de Haagse Vernieuwers Challenge. Zij wonnen de startup, pre-startup enpublieksprijs. Na afloop van een spannende finale maakte wethouder Saskia Bruines gisteravondde Haagse Vernieuwers van dit jaar bekend.

Uit alle 62 aanvragen werden eerder dit jaar acht genomineerden geselecteerd. Deze groep kreeg tijdensde finale de kans om hun innovatieve idee, wat bijdraagt aan het oplossen van een maatschappelijkeuitdaging, tepitchen in aanwezigheid van een jury. ImpactCity partners Rabobank, Euclid Network enInnovationQuarter hadden de eer om de plannen en pitches te beoordelen en de winnaars van dit jaar tekiezen. De gelukkigen ontvangen een geldbedrag waarmee hun innovatieve idee in 2021 verderuitgevoerd wordt in Den Haag.

De winnaars van 2021
De winnaar van de startup prijs € 25.000 gaat dit jaar naar Iron Roots. Dit (sport)merk maakt enkelgebruik van duurzame materialen en is een veel beter alternatief voor plastic sportkleding.De pre-startup prijs van € 10.000 is gewonnen door Invisible Foods. Met hun “Invisible Food Manager”voorspellen ze voedselverlies, ondersteunen ze bedrijven bij het creëren van nieuwe upcycled productenen belonen ze inspanningen om voedselverspilling te verminderen met een datagestuurd certificaat. Depublieksprijs van € 5.000 is dit jaar voor Scootbezorgd. Scootbezorgd is de meest sociale en duurzamebezorgdienst met bezorgers die rijden op een scootmobiel of in een elektrische rolstoel zitten.

Alle winnaars kregen van wethouder Saskia Bruines hun cheque overhandigd. Saskia: “Ik vind hetfantastisch om te zien dat Iron Roots, Invisible Foods en Scootbezorgd zijn uitgeroepen tot HaagseVernieuwers van 2021. We zijn trots op deze jonge Haagseondernemers die we met deze challengeondersteunen om hun dromen waar te maken!”. Als internationale stad van vrede en recht ondersteunt enstimuleert de gemeente Den Haag startups en scale-ups die werken aan innovaties voor een beterewereld.

Over de Haagse Vernieuwers Challenge
Met de jaarlijkse Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente Den Haag pre-startups en startupsuit om met frisse en innovatieve ideeën te komen om wereldwijde maatschappelijke vraagstukken, zoalsbeschreven in de UN Sustainable Development Goals (SDG’s), op te lossen. Onder andere op het gebiedvan water, voedselinnovatie, duurzame energie en humanitaire hulp.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.impactcity.nl