DEN HAAG - Zouden mensen minder snel een zwarte kat adopteren dan een andere kleur kat? Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's-Gravenhage en omstreken verrichtte geen onderzoek, maar is wel hard op zoek naar nieuwe huisjes voor drie enorm lieve, zwarte katten die op dit moment in het hospitaal verblijven.

De fabel dat een zwarte kat ongeluk brengt stamt uit de Middeleeuwen. Ergens in de veertiende eeuw begon men zwarte katten te associëren met de duivel en hekserij. Een andere veelgehoord gerucht is dat zwarte katten minder snel geadopteerd worden omdat ze minder fotogeniek zijn. In deze tijd van selfies en social media is dat blijkbaar belangrijk.

Feit is dat de mensen bij het dierenhospitaal niet goed begrijpen waarom er zo weinig interesse is voor de drie zwarte katten die zij ter adoptie hebben. Linette Eveleens van het dierenhospitaal: "Aan het karakter ligt het niet. Deze drie zwarte katten zijn allemaal lieverds. Ze houden van spelen en van knuffelen." Lachend: "En zoals mensen op onze website kunnen zien, zijn ze alle drie ook hartstikke fotogeniek."

Het is goed om de weten dat mensen bij het dierenhospitaal terecht kunnen voor het adopteren van met name katten en vogels. Linette Eveleens: "Gezonde katten die wij met de ambulance ophalen en die geen eigenaar lijken te hebben, brengen wij direct door naar het asiel. Katten die gewond of ziek zijn, blijven bij ons in het hospitaal. Als ze zijn opgeknapt, zoeken we een nieuw huisje voor hen. Maar bij de drie zwarte katten, lukt dat nog niet goed. Vrolijke Vinny is ongeveer vijf jaar oud en houdt van spelen en knuffelen. Poppet is door alle aandacht van onze vrijwilligers en medewerkers veranderd van een bange kat in een lieve, vriendelijke jongen. Ook Leon onderging een transformatie, maar dan juist van stoere buitenkater naar een aaibare lieverd die blij is met de aandacht die hij zo lang gemist heeft."


Ben je op zoek naar een kat of vogel? Kijk dan eens op de website van Dierenambulance Den Haag: https://dierenambulancedenhaag.nl/adopteren/adoptiedieren/