OSS - ADO Den Haag heeft de druk in de top vier van de Keuken Kampioen Divisie flink opgevoerd. Waar koploper Willem II en nummer vier De Graafschap middels een gelijkspel punten lieten liggen en Roda JC maandag nog in actie komt won de ploeg van trainer Darije Kalezic zelf met 1-3 bij TOP Oss.

ADO Den Haag was in Oss vanaf de de eerste minuut de betere ploeg en deed snel zaken. Kürsad Sürmeli opende de score door zeer fraai raak te schieten uit een vrije trap. Na die eerste goal werd de thuisploeg ietsje sterker, maar net op dat moment werd het 0-2. Na een steekbal van Sürmeli was de afronding van Henk Veerman. Jort van der Sande maakte minuten later de 0-3, op aangeven van Daryl van Mieghem. Ruud Brood, de trainer van TOP, was allerminst content en wisselde vijf minuten voor de pauze meteen twee keer. Het haalde wat uit, want Konstantinos Doumtios, één van de invallers, verkleinde de marge nog vóór rust tot 1-3.

In de tweede helft was dit echter aanleiding voor een rood-witte belegering van het Haagse doel en de groen-gelen bleven dan ook gecontroleerd overeind. ADO Den Haag is daardoor in ieder geval tot maandag de nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie.