DEN HAAG - Men leek al dood en begraven, maar uitgerekend tegen Feyenoord wist ADO Den Haag toch nog een laatste strohalm te grijpen in de strijd tegen degradatie. Gerde is de ploeg van Ruud Brood uiteraard nog lang niet, doch de zege zal het moraal van de groen-gelen goed doen. Voor Feyenoord lijkt na de nederlaag inmiddels ook de vierde plaats uit zicht.


Zonder de geschorste aanvoerder Steven Berghuis begon Feyenoord nog wel goed toen Robert Bozenik al na drie minuten een voorzet van Orkun Kökcü met het hoofd wist te verzilveren. Nadien blameerden de Rotterdammers zich vooral. Zo ook bij een te slappe pass van Leroy Fer op Jens Toornstra waarbij de thuisploeg kon counteren en via Jonas Arweiler gelijk maakte. Het leed werd voor Feyenoord nog groter. Eerst viel de geblesseerde Bryan Linssen uit en even later ging de bal op de stip na een overtreding van Marco Senesi op Milan van Ewijk. Vanaf elf meter toonde Abdelnasser El Khayati zich koelbloedig: 2-1.

Op de Feyenoord-bank zat trainer Dick Advocaat zich duidelijk te verbijten en hij greep dan ook in met drie wissels, maar veelsoelaas bracht dat niet. Geertruida was wel dichtbij de gelijkmaker doch keeper Faisl keerde knap en even later lag de bal aan de andere kant er wel in via een knap schot van El Khayati. Invaller Nicolai Jørgensen zorgde met een rake kopbal nog voor wat spanning, maar na de tweede gele kaart voor Jens Toornstra was de afgang voor Feyenoord compleet en het verzet gebroken: 3-2.