DEN HAAG - ADO Den Haag heeft voor het eerst een punt behaald onder de nieuwe trainer Ruud Brood. In het Cars Jeans Stadion had tegenstander SC Heerenveen het grootste gedeelte van de wedstrijd een veldoverwicht, maar de thuisploeg wist de Friezen op 1-1 te houden.

De uiteindelijke eindstand was reeds na een stief kwartier bereikt. ADO Den Haag nam voor het eerst dit seizoen in een thuiswedstrijd een voorsprong toen David Phillip koel afrondde na voorbereidend werk van Pascu. Binnen drie minuten was het echter alweer gelijk toen na een goede combinatie tussen Ibrahim Dresevic en Joey Veerman laatstgenoemde wist te scoren. Doelpuntenmaker Phillip zou de eerste helft overigens niet volmaken en moest geblesseerd vervangen worden wat de rentree betekende van Ricardo Kishna die ruim drie jaar buitenspel stond met blessureleed.

Na de rust werd het overwicht van Heerenveen steeds groter, maar ADO bleef met kunst- en vliegwerk overeind doordat Henk Veerman voorlangs kopte, Rodney Kongolo over schoot en een poging van Benjamin Nygren van de lijn werd gehaald.

ADO Den Haag - SC Heerenveen 1-1 (1-1)
13. Phillip 1-0
16. J. Veerman 1-1