DEN HAAG - In de strijd om de bovenste plaatsen van de Keuken Kampioen Divisie heeft ADO Den Haag in een waar spektakelstuk De Graafschap aan de kant gezet. In de hofstad vielen liefst acht doelpunten: 5-3.

De Graafschap begon sterker en Bosilj, die al een goede kans onbenut had gelaten, sloeg na een kwartier wel toe. ADO wilde wat terug doen, maar Veerman bleek niet scherp en door goed keeperswerk van Thijs Jansen konden de gasten verder uitlopen toen Basar Önal een cadeautje kreeg en uitpakte. Hij kreeg de bal zomaar aangespeeld en maakte er 0-2 van.

Even na de pauze bracht ADO de spanning terug, Silvinho Esajas maakte uit een hoekschop de 1-2. Jort van de Sande werkte vervolgens de gelijkmaker binnen op aangeven van Daryl van Mieghem, en halverwege de tweede helft had Veerman nu wel de scherpte en de situatie volledig hersteld. De spits profiteerde van een assist van andermaal Van Mieghem. Jan Vreman, coach van de Superboeren, reageerde met het inbrengen van de teruggekeerde Ralf Seuntjens. Met een assist liet hij zich meteen gelden ook: hij legde klaar op Mimoun Mahi, en in een mum van tijd stond het weer 3-3.

Op deze meeslepende voetbalavond was dat echter nog niet het laatste, want Lasse Vigen stelde Joel Ideho in staat om de groen-gelen weer op voorsprong te zetten. Van Mieghem scoorde daarna zelf ook nog, hij pegelde het vijfde Haagse doelpunt binnen en daar had De Graafschap niet meer van terug.