EINDHOVEN - De finale van de play-offs om een plaats in de eredivisie gaat tussen ADO Den Haag en Excelsior.ADO won na de 2-1 thuiszege ook bij FC Eindhoven met 2-1 en Excelsior was, na de 3-0 thuiszege, in Almelo met 3-1 te sterk voor Heracles, dat na 17 jaar degradeert.


FC Eindhoven,dat derde was geworden in de reguliere competitie en thuis maar twee keer had verloren, begon goed en aanvallend. Na een kwartier sloeg ADO Den Haag bij zijn eerste kans echter hard toe. Na een snelle counter scoorde Thomas Verheydt zijn 36e officiële treffer dit seizoen voor de gren-gelen. Tien minuten later ging het opnieuw mis voor de Brabanders. Seedorf kreeg een duwtje van Bourard en kopte de bal pardoes achter zijn eigen doelman Bertrams.

ADO bleef daarna eenvoudig overeind en pas vlak voor tijd deed FC Eindhoven via Amevor iets terug. Nummer vier ADO Den Haag verloor eerder dit seizoen thuis met 2-0 van nummer zes Excelsior, maar in Rotterdam trokken de Hagenaars met 3-2 aan het langste eind. Excelsior speelt komende dinsdag eerst thuis. De return is volgende week zondag in Den Haag.