DEN HAAG - ADO Den Haag mag een jaar na de degradatie uit de Eredivisie hopen op een terugkeer. Na de 1-2 zege in Breda won de ploeg van trainer Giovanni Franken zaterdag ook de return tegen NAC met dezelfde cijfers. Men speelt in de tweede ronde van de play-offs om promotie naar het hoogste niveau tegen FC Eindhoven.


De Hagenaars ontsnapten in het Cars Jeans Stadion twee keer aan een achterstand. Een schot van Mario Bilate in de achttiende minuut zeilde over ADO-doelman Hugo Wentges heen, maar de lat bracht vervolgens redding voor de thuisploeg. In de slotfase stond het aluminium opnieuw een doelpunt van NAC in de weg bij een verdwaalde voorzet van Ezechiel Banzuzi.

Het bleken dure missers voor de bezoekers bij het ingaan van het "Haags kwartiertje". Uitgerekend Dion Malone, die vijf jaar voor ADO Den Haag speelde, gleed een voorzet in eigen doel en Dhoraso Moreo Klas besliste even later het duel door de 2-0 binnen te werken. De aansluitingstreffer van Banzuzi kwam te laat voor NAC: 2-1.

In de volgende ronde neemt ADO het op tegen FC Eindhoven, dat vrijdag over twee wedstrijden te sterk was voor De Graafschap. De eerste wedstrijd wordt komende dinsdag in Den Haag gespeeld.