WAALWIJK - ADO Den Haag heeft zaterdag na tien duels zonder zege weer eens aan het zelfvertrouwen gewerkt. De ploeg van trainer Ruud Brood won bij RKC Waalwijk dankzij een doelpunt van Boy Kemper met 0-1.

Bij ADO stonden de teruggekeerde Daryl Janmaat en winteraankoop Marko Vejinovic direct in de basis. Voormalig international Janmaat leek voor rust door een handsbal een strafschop te veroorzaken, maar zowel scheidsrechter Serdar Gözübüyük als de VAR zag er niets in. Op dat moment stonden de gasten al op een 0-1 voorsprong. Boy Kemper haalde in de zeventiende minuut van afstand uit, verraste daarmee RKC-doelman Lamprou en zorgde zo voor het eerste Eredivisie-doelpunt van 2021.

ADO had het grootste gedeelte van de wedstrijd onder controle, maar werd in de tweede helft aan het wankelen gebracht door de thuisploeg. Een kwartier voor tijd redde doelman Luuk Koopmans uitstekend op een schot van Sylla Sow en in de negentigste minuut had Koopmans ook een antwoord op een poging van Saïd Bakkati waarmee de zege werd veilig gesteld.