DEN HAAG - ADO Den Haag is terug op de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie na een knappe 3-1 zege op NAC Breda, dat zodoende naast de periodetitel greep.

NAC was de enige overgebleven concurrent van Willem II in de strijd om de periodetitel en kende een fijn begin van de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het eerste schot op doel leverde direct een goal op, omdat Tim Coremans blunderde bij de zwakke poging van Roy Kuijpers. De keepersfout bleek er uiteindelijk eentje zonder gevolgen, want ADO draaide de wedstrijd nog in de eerste helft met werkelijk schitterende doelpunten om.

De gelijkmaker van Henk Veerman was de mooiste van de avond. De aanvaller leek de bal niet helemaal goed aan te nemen, maar scoorde hierna met een weergaloze stift. Ook Daryl van Mieghem wipte de bal over NAC-keeper Roy Kortsmit heen, alvorens de aanvaller kort voor rust op aangeven van Joel Ideho kiezelhard de 3-1 binnenschoot.

NAC werkte hard na rust, maar vond in de tweede helft geen manier om terug te keren in de wedstrijd en ging daardoor kopje onder. De ploeg van Jean-Paul van Gastel is de topposities nu weer even uit het oog verloren.