DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zaterdagavond afscheid genomen van Aleksandar Rankovic als hoofdtrainer van de club. De oefenmeester, sinds deze zomer hoofdverantwoordelijk, wordt afgerekend op de matige resultaten van de club. Ook assistent-trainer Richard Knopper werd op non-actief gezet.


In de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-4) verloor ADO Den Haag zaterdag alweer voor de zesde keer in acht wedstrijden. Voorafgaand aan het duel had de spelersgroep nog laten weten honderd procent achter Rankovic te staan, maar daar had de directie na afloop van het duel geen boodschap aan.

Met het ontslag van de trainer volgt een eind aan rommelige week bij de groen-gelen waarin eerder ook Michele Santoni en Rick Hoogendorp vanuit de technische staf werden terug gezet naar de jeugdafdeling. Vorige week werd Santoni, voormalig hoofdtrainer van Almere City, nog genoemd als mogelijk opvolger van Rankovic.

Zowel Rankovic, Knopper, Santoni en Hoogendorp zijn allen aangesteld door Martin Jol, de hoofd van het technisch hart bij ADO Den Haag.