ENSCHEDE - Drievoudig bekerwinnaar ADO Den Haag heeft zich als eerste ploeg verzekerd van een plaats in de KNVB-bekerfinale. De formatie van trainer/coach Sjaak Polak wist op bezoek bij FC Twente met 2-3 te zegevieren.

Vooraf leek de thuisploeg de favoriet, maar de Haagse ploeg bleek ook tijdens de competitie al een lastige tegenstander te zijn voor de topploegen en wist zich ook al te verzekeren van de play-offs die volgende week van start gaan. In de halve finale van de beker had men het lastig in Enschede waar de thuisploeg na ruim twintig minuten op voorsprong kwam. Met een fraaie steekbal wist Rieke Dieckmann de bal bij Fenna Kalma te bezorgen die deze in één keer bij de tweede paal legde waar Anna-Lena Stolze kon afmaken. Meer pech voor ADO Den Haag volgde toen Jaimy Ravensbergen met een knieblessure moest uitvallen. Haar vervangster Nikki IJzerman liet zich echter wel gelijk gelden met een pegel op de lat. Op slag van rust was het vervolgens wel raak toen Jannette van Belen werd bereikt die de bal goed aannam en langs keepster Daphne van Domselaar schoot.

De twee helft was net een paar minuten op gang toen FC Twente een hernieuwde voorsprong pakte. Uit een voorzet van de sterk spelende Renate Jansen liet Dieckmann de 2-1 aantekenen. In die fase was de thuisploeg van trainer Tommy Stroot duidelijk de betere, maar verzuimde dat in cijfers uit te drukken. Een fout van Van Domselaar bracht ADO Den Haag terug in de wedstrijd. De keepster twijfelde waar naar toe te spelen en leverde de bal vervolgens knullig in. Liz Rijsbergen pakte het cadeautje gretig uit: 2-2. Het duel kon nu weer alle kanten op en met nog een kwartier op de klok krijgt Stolze een grote kans op haar tweede goal, maar mikt over. Vijf minuten later is het wel raak aan de andere kant als IJzerman na balverlies van dethuisploeg nogmaals haar schotkracht laat zien en van afstand doeltreffend uithaalt. Ondanks een slotoffensief lukt het FC Twente niet meer langszij te komen en dus staat ADO Den Haag op 5 juni in de bekerfinale in Almere.

De tegenstander voor ADO Den Haag wordt zondag bekend als PSV en Ajax elkaar treffen in Eindhoven.