ROTTERDAM - In de Eredivisie Vrouwen heeft ADO Den Haag op de voorlaatste speeldag de vierde plaats overgenomen van Feyenoord en mag zodoende nog geloven in de play-offs. De ploeg van Sjaak Polak zegevierde vrijdagavond in een doelpuntrijk duel over Excelsior (3-4).

ADO Den Haag kwam in de eerste helft tweemaal op voorsprong, maar net zo vaak kwam thuisploeg Excelsior terug. Jaimy Ravensbergen opende na elf minuten de score, maar Rachel Kleine maakte een paar minuten later gelijk. Liv Rijsbergen zorgde voor een hernieude Haagse voorsprong, maar nu was het binnen twee minuten Nikki Ridder die de stand in evenwicht bracht.

Na de rust stelde ADO wel orde op zaken en opnieuw door het duo Ravensbergen/Rijsbergen. Op aangeven van Rijsbergen wist Ravensbergen na een uur spelen haar tweede te maken en ook haar compaan in de aanval maakte een tweede doelpunt, nu na een assist van Wiëlle Douma. De late tegentreffer uit een strafschop van Sabrine Ellouzi was slechts voor de statistieken: 3-4.

ADO Den Haag sluit het seizoen komende vrijdag af met een thuisduel tegen VV Alkmaar. Hekkensluiter Excelsior gaat dan op bezoek bij PSV.