DEN HAAG - Met eindelijk weer publiek op de tribunes hebben de vrouwen van ADO Den Haag vrijdag met nipt verschil gewonnen van SC Heerenveen. Jannette van Belen zorgde in het Cars Jeans Stadion voor de enige goal van de wedstrijd (1-0).

Van Belen maakte haar treffer in de 25e minuut door een vrije trap van Kayra Nelemans hard tegen de touwen te koppen. Een terechte voorsprong want daarvoor had de thuisploeg al kansen gehad via Kirsten van de Westering, Liz Rijsbergen en diezelfde Van Belen.

Ook na de rust was de ploeg van trainer Sjaak Polak de betere ploeg al lukte het niet om de wedstrijd in het slot te gooien. De kansenbleken niet besteed aan Van Belen, Rijsbergen, Verspaget en Ravensbergen en de thuisploeg kwam zelfs goed weg toen Heerenveen vanuit het niets een kans kreeg via Zoï van der Ven die de bal naast mikte. In de slotfase was Maartje Looijen, na afloop uitgeroepen tot vrouw van de wedstrijd, nog dichtbij een tweede Haagse teffer, maar de lat stond meer geluk in de weg.