DEN HAAG - In de Eredivisie vrouwen heeft ADO Den Haag vrijdagavond op overtuigende zege weten te winnen van PEC Zwolle. De ploeg van trainer/coach Sjaak Polak zegevierde in het eigen Cars Jeans Stadion met 3-0.

De start was al voortvarend voor de groen-gelen toen Liz Rijsbergen aan een slalom door de Zwolse defensie begon en alleen via een overtreding gestuit kon worden. Aanvoerster Gwyneth Hendriks kon zo na vijf minuten al scoren vanaf de strafschopstip. ADO Den Haag kreeg in het vervolg van de eerste helft nog een aantal goede kansen, maar met name Jaimy Ravensbergen had bij drie pogingen het vizier nog niet op scherp staan. Ook Nadine Noordam kreeg een goede mogelijkheid, terwijl aan de andere kant keepster Barbara Lorsheyd twee keer handelend moest optreden.

Waar het Ravensbergen in de eerste helft niet meezat lukte dit kort na de rust wel. Na een mooie dieptepass van Hendriks liet zij de 2-0 aantekenen. Ook hierna volgden er nog een aantal kansen op een hogere score terwijl PEC Zwolle nauwelijks nog in het stuk voorkwam. In de blessuretijd viel de 3-0 alsnog toen een boogbal van Shanique Dessing via de keepster tegen de lat kwam, maar Anne Sellies paraat stond voor de rebound.

ADO Den Haag - PEC Zwolle 3-0 (1-0)
5. Hendriks (pen.) 1-0
51. Ravensbergen 2-0
90. Sellies 3-0