VELSEN-ZUID - Zelfs zonder publiek is het gelukt om een wedstrijd stil te leggen. Bij Telstar-ADO Den Haag werd er na een half uur spelen dusdanig veel vuurwerk vanuit buiten het stadion naar binnen gegooid dat scheidsrechter Blank besloot de wedstrijd voor tien minuten te staken. Na de onderbreking bleek ADO Den Haag het koelbloedigst (0-2).

De gasten hadden daarvoor al het beste van het spel al had Telstar na acht minuten zomaar op voorsprong kunnen komen toen Roman Tugarinov hard op de lat kopte. Na de onderbreking van tien minuten wist ADO Den Haag hard toe te slaan en nog voor de rust de uiteindelijke eindstand op het bord te zetten. Thomas Verheydt zorgde in de zevende minuut voor de 0-1 en de spits mocht even later aanleggen voor een strafschop. Doelman Abdel El Ouazzane keerde de penalty, maar had geen verweer op de rebound van Vicente Besuijen: 0-2.

Na de rust kon Telstar geen vuist maken om de aansluitingstreffer te maken en wist ADO Den Haag gecontroleerd de zege binnen te halen.