ROTTERDAM - ADO Den Haag heeft zich op de juiste wijze hersteld van de zeperd die het afgelopen vrijdag opliep bij Roda JC (5-0). In de topper tegen Excelsior was de ploeg van trainer Ruud Brood met 2-3 te sterk.


Het duel begon voor de gasten met een fikse tegenvaller want al na twee minuten moest keeper Luuk Koopmans het veld verlaten met een blessure. Zodoende maakte de 19-jarige Hugo Wentges zijn debuut. De goalie liet direct zien een talent te zijn met enkele puike reddingen waarbij hij ondermeer topscorer Thijs Dallinga van het scoren afhield. Aan de andere kant kopte Samy Borard de openingstreffer binnen na een wervelende actie van Amar Catic. Sem Steijn wist die score even later te verdubbelen na een assist van Thomass Verheijdt. Nog voor de rust vond Excelsior de aansluiting via Reuven Niemeijer die Wentges in de korte hoek verschalkte.

Een klein kwartier na de rust profiteerde Verheydt optimaal van slordig balverlies van de Kralingers. In het slotoffensief werd Wentges eerst nog gered door de lat, maar moest later toch een tweede treffer incasseren van invaller Driouech. De jongeling kwam daardoor niet meer in de problemen en zo pakte ADO de drie punten en de derde plaats in de stand.