AMSTERDAM - Ajax gaat als winterkampioen de winterstop in en sluit daarmee een succesvol 2019 af. De ploeg van trainer Erik ten Hag had zondag geen kind aan het geplaagde ADO Den Haag en zegevierde met 6-1.

Met liefst drie basisdebutanten, Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Ryan Gravenberch, begon Ajax aan het duel en alle drie zouden zij ook scoren tegen het kansloze ADO Den Haag. Het doelpuntenbal werd na een kwartier geopend door een fraai schot van Hakim Ziyech, en werd even later verdubbeld door Donny van de Beek. Ekkelenkamp, Gravenberch en Traoré debuteerden al eerder in Ajax 1, maar nog niet in de basis. Ekkelenkamp en Gravenberch zorgden voor de 4-0 ruststand.

Na de pauze werd de score verder opgevoerd door Dusan Tadic, en mocht dus ook Traoré zijn duit in het zakje doen waarna Ten Hag ook talent Sontje Hansen nog liet debuteren. In de uiterste slotfase, ADO Den Haag speelde inmiddels met tien man na rood voor Bakker, kregen de gasten nog wel een strafschop welke werd benut door Goossens: 6-1.