AMSTERDAM - In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is koploper Ajax het nieuwe jaar begonnen met een nipte overwinning op ADO Den Haag.

Ondanks prima spel van de ploeg van trainer/coach Danny Schenkel bleek Ajax in de eerste helft niet gelukkig zo gauw men in de buurt van het Haagse doel kwam. Aan de andere kant wist Maartje Looijen na twintig minuten wel los te komen van de Ajax-defensie en zo ADO Den Haag op een voorsprong te zetten.

Met Tiny Hoekstra in de ploeg hadden de Amsterdammers vervolgens na de rust meer aanvullende impulsen en dat wierp zijn vruchten af. Al snel zorge Victoria Pelova na goed terugleggen van Romée Leuchter voor de gelijkmaker en een kwartier later kopte Stefanie van der Gragt na een hoekschop de winnende tegen de touwen: 2-1.