DEN HAAG - AZ heeft zich donderdagavond in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag verzekerd van plaatsing voor de play-offs van de Europa League. De ploeg van trainer/coach Arne Slot wist met 4-0 te zegevieren over FC Mariupol.

Na de schade die afgelopen weekend aan het eigen AFAS-Stadion was ontstaan waren er zo'n 8500 fans die naar de Hofstad waren afgereisd om AZ in actie te zien. En zij zagen dat de "thuisploeg" al voor rust op rozen zat. Na twintig minuten werd Calvin Stengs prachtig vrij gespeeld door Svensson om de openingstreffer te maken en het was Thomas Ouwejan die op slag van rust de 2-0 liet aantekenen.

AZ kon hierna de wedstrijd gecontroleerd uitspelen, en helemaal toen Stijn Wuytens na een uur een corner van Stengs tegen de touwen kopte. In de slotfase werd de eindstand bepaald door een eigen doelpunt van Yavorskyy.

De Alkmaarders komen in de play-offs uit tegen FC Antwerp en moet dan eerst thuis. Het is nog niet bekend waar deze wedstrijd gespeeld gaat worden. Komende zondag speelt AZ eveneens in Den Haag eerst nog tegen FC Groningen.

AZ - FC Mariupol 4-0 (2-0)
20. Stengs 1-0
44. Ouwejan 2-0
63. Wuytens 3-0
90. Yavorskyy (e.d.) 4-0

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (80. Pantelis Hatzidiakos), Stijn Wuytens (75. Jordy Clasie), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Calvin Stengs, Myron Boadu (69. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi.