DOETINCHEM - De Graafschap blijft vooralsnog één van de naaste achtervolgers van koploper FC Volendam. De ploeg van trainer Reinier Robbemond won vrijdagavond met het kleinst mogelijke verschil van ADO Den Haag. Danzell Gravenberch zorgde in de slotminuut vanaf de strafschopstip voor de enige treffer.

Hoewel de zege laat tot stand kwam was deze zeker wel terecht. De Graafschap was de gehele wedstrijd al de betere ploeg en verzuimde eigenlijk om in de eerste helft al afstand te nemen bij mogelijkheden voor Acheffay en Korte. ADO Den Haag, dat na het winnen van de eerste periode even in een moeilijke fase zit, kon daar aanvallend weinig tegenover stellen.

Ook na de rust lag het initiatief vooral bij de thuisploeg, maar desondanks leek het duel op 0-0 aft te stevenen. Totdat Jonathan Mulder in de slotfase een overtreding beging op Julian Lelieveld en invaller Gravenberch zich koelbloedig toonde vanaf elf meter: 1-0.