DEN HAAG - Deividas Kumelis zal ook komend seizoen de groen-gele jersey van de The Royals dragen. De 26 jarige 1.88 meter lange Point Guard uit Litouwen was afgelopen seizoen al actief in het debuutjaar van de residentieclub. Nu bekend is dat ook komend seizoen de The Hague Royals deel uitmaakt als een van de 22 teams van de BNXT League is ook zijn aanblijven gegarandeerd.

Hoogtepunt
Zijn eerste seizoen bij de debutant in de DBL was zeker niet anoniem te noemen. Helaas nog zonder publiek – maar met een goedbezochte livestream – toonde hij meermaals zijn waarde met als absolute hoogtepunt de 42 punten in de nipt gewonnen thuiswedstrijd (77-76) tegen de latere DBL Cup winnaar Basketball Academie Limburg (BAL).

Winnaar
Deividas is niet alleen een winnaar op het basketbalveld maar zeker ook daarbuiten. Zo was hij de spil in de organisatie van het eerste Royals Basketball Camp dat georganiseerd werd op 13 mei jongstleden. Dit kamp bestemd voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar was al binnen een aantal dagen volledig uitverkocht. Hier wordt zeker in de toekomst nog een vervolg aan gegeven. Daarnaast zal hij het belangrijkste boegbeeld van het community programma van de The Hague Royals blijven.

Puzzelstukje

Tot slot de reactie van Deividas zelf over zijn aanblijven: “ Ik denk dat ons bestuur en onze coach het vorig seizoen uitstekend hebben gedaan. Het is goed om te weten dat het team in je vertrouwt en wil dat je terugkomt omdat je een groot puzzelstukje bent voor de komende seizoenen. Ik verwacht een groei van de community in Den Haag om basketbal nog groter te maken.”