DEN HAAG - Gisteren is Congolees international Eric Kibi op Schiphol aangekomen om The Hague Royals te versterken! Kibi komt uit Canada, waar hij is geboren en opgegroeid. De Club is er trots op het feit dat we een speler van het kaliber van Kibi hebben gevonden om ons team te versterken. En in dit geval zelfs letterlijk! Eric is een zeer veelzijdige speler van 1m98, die bijna op iedere positie kan spelen, en bijna iedere tegenstander kan verdedigen. Hij is erg explosief en staat erom bekend de weg naar de ring niet te schuwen. Hij zal daarom kracht en power toevoegen aan het team van de Royals!


Eric Kibi is een zeer bereisde basketbalspeler. Vorig seizoen speelde hij voor Tiros Deportive Federal de Morteros in Argentinië, op het moment dat het seizoen vroegtijdig werd beëindigd door het coronavirus. Voordat hij naar Zuid-Amerika vertrok, speelde Kibi in de Verenigde Staten, Duitsland, Montenegro, Canada en zelfs Irak. Eén van de hoogtepunten in zijn loopbaan is het veroveren van de AfroCan in 2019, de Afrika Cup van het basketbal voor nationale teams. Eric werd met zijn team van de Democratische Republiek Congo Afrikaans basketbalkampioen.


'We hopen dat Eric een echte nachtmerrie wordt voor coaches van de tegenstanders van de Royals, en dat we fantastische momenten zullen beleven in het Zuiderpark komend seizoen.'

Voorlopig kan Eric Kibi nog niet trainen of spelen, totdat hij zijn werkvergunning ontvangt. Fans moeten daarom nog even afwachten totdat ze hem kunnen zien spelen.