UTRECHT - Het Nederlands cricketteam heeft maandag de derde ontmoeting met Ierland in zijn eerste reeks wedstrijden voor de CWC Super League gewonnen. Oranje won de serie op Kampong in Utrecht met 2-1. Daardoor kwam de ploeg van coach Ryan Campbell op totaal 20 punten uit de eerste drie Super League wedstrijden, een prachtig resultaat tegen één van de twaalf toplanden op de ODI-wereldranglijst.


Oranje herpakte zich goed na de nederlaag in de tweede wedstrijd. De Ieren gingen na gewonnen toss batten, maar hun innings kwamen niet echt van de grond. Nederland pakte de Ierse top-order snel in en hield Ierland op 163 a.o. in 49.2 overs. Hoewel opener Stephan Myburgh (74 runs) de eindstreep niet haalde, legde hij wel de basis voor de Oranje-zege. Bij de start van de innings werd hij prima gesteund door Max O'Dowd (36). Tegen het einde werd het nog even benauwd door de snelle val van wickets, maar Logan van Beek sloeg de winnende runs in de 46ste over. Myburgh werd voor zijn topscore aangewezen als man van de wedstrijd, Van Beek werd benoemd tot speler van de serie.

Uitslag:

Ierland:163 a.o. (49.2 overs: Harry Tector 58; Fred Klaassen 3-23/10, Logan van Beek 3-29/9.2
Nederland: 166/6 (45.5 overs): Stephan Myburgh 74, Max O'Dowd 36; Simi Singh 3-29/9.5

Stand:

https://www.icc-cricket.com/cricket-world-cup-super-league/standings

ICC CWC Super League
Nederland plaatste zich in december 2017 voor deze internationale topcompetitie, waarin het uitkomt tegen de twaalf 'grote' cricketlanden. De start van deze CWC Super League werd door de coronapandemie een jaar uitgesteld. Alle andere landen hebben al enkele series achter de rug. Na deze opening tegen Ierland volgen in 2022 thuiswedstrijden tegen Engeland, Pakistan en de West-Indies. De ICC CWC Super League telt mee als kwalificatie voor het WK van 2023 in India.