DEN BOSCH - ADO Den Haag heeft averij opgelopen in de strijd om de derde periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat bleef op bezoek bij FC Den Bosch steken op 0-0. Ondanks het puntenverlies blijven de groen-gelen wel koploper in de periodestand.


Onder een stralend winterzonnetje in De Vliert meenden de gasten al vroeg in het duel een strafschop te verdienen toen Severina naar de grond werd getrokken. Arbiter Van Boekel negeerde het voorval, tot woede van Advocaat. Hierna was het balbezit vooral voor de thuisploeg zonder tot al te grote kansen te komen. Wel moest keeper stevens een vrije trap pareren en wisten Van Bakel en Konings het net niet te vinden.

Advocaat bleef zich opwinden over het 'lakse fluiten' Van Boekel, maar mocht niet klagen toen Absalem gespaard werd voor een tweede gele kaart toen hij aan het shirt van Konings trok. Het duel kabbelde hierna voort en eindigde zoals het begon Verheydt scoorde nog wel, maar aangezien hij dit met de hand deed leverde dat alleen een gele kaart op.