DEN HAAG - ADO Den Haag is tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen in het thuisduel tegen FC Emmen. De van FC Utrecht overgekomen Jeredy Hilterman besliste het duel in het voordeel van de gasten met twee doelpunten.

Hilterman kopte al na tien minuten vogelvrij de 0-1 tegen de touwen. De thuisploeg had het ook in het vervolg van de eerste helft moeilijk met FC Emmen dat hoog druk wist te zetten. Kemper kreeg nog wel een goede mogelijkheid, maar gaf de bal niet de juiste richting mee.

ADO Den Haag, dat van de week te horen kreeg dat het drie punten in mindering kreeg, maar daar vooralsnog tegen in beroep is gegaan kwam na de rust toch terug toen Vicente Besuijen een voorzet van Amar Catic tegen de touwen kopte. Met Thomas Verheydt inmiddels in de ploeg drukte de thuisploeg FC Emmen steeds verder terug, maar die sloegen toe op het moment dat het "Haags kwartiertje" zou aanvangen en opnieuw via Hilterman. Peter van Ooijen had zelfs nog een derde Emmens doelpunt op zijn schoen, maar trof de lat.