DEN HAAG - Vandaag was de allesbepalende wedstrijd in de bekerpoule aan de orde. Zowel FC Skillz als derdeklasser SSS afkomstig uit Klaaswaal stonden gedeeld 1e in de poule met 4 punten uit 2 wedstrijden. Het gezegde 'de dood of de gladiolen' kenmerkte de belangen in deze dus.

Beide teams begonnen dan ook fel aan het duel en om daarmee de toon en de belangen van de wedstrijd te onderstrepen. De ban werd gebroken door aanvaller, Abdel Tufi die 1-0 op het scorebord mocht noteren. Virgillio Hagens brak door op rechts, kwam in een op 1 op 1 situatie met de doelman van SSS, die deze goed pareerde. Abdel Tufi was er echter in de rebound als de spreekwoordelijke kippen bij en scoorde. De aftrap was amper genomen door de rood-zwarten uit Klaaswaal of het werd alweer 2-0. Aanvoerder Samir el Moussaoui onderschepte de bal op het middenveld en zette aanvaller, Murat Asig met één diagonale crossbal zo vrij voor het doel van SSS. De vaardige aanvaller van FC Skillz ronde ook deze koelbloedig af. SSS moest na dit stormende begin van de Haagse nieuwkomer even bijkomen en loste haar eerste schot op het doel van de Hagenezen (pas) in de 20e minuut. In de 24e minuut mocht Virgillio Hagens aantekenen voor de 3-0. De aanvaller dreigde naar rechts te gaan, kapte vervolgens naar binnen en schoot verwoestend de bal in de linker kruising.

In het 2e bedrijf bracht trainer Oussama Bekkaoui onder andere de ervaren kracht Levi Marengo in voor de creatieve aanvulling op het Haagse combinatievoetbal. SSS bleek te weinig stootkracht te hebben om echt dreigend te zijn in het spel. De Haagse nieuwkomer temporiseerde veelal, wat maakte dat het spel van de 2e helft zich merendeels op het middenveld afspeelde. Het hoogtepunt van de 2e helft was dan ook het debuut van de 17-jarige Edmond Bennet, die normaliter uitkomt voor de Onder 18 van FC Skillz. De talentvolle aanvaller mocht 10 minuten voor tijd invallen om voor wat dreiging te zorgen.

FC Skillz speelde de wedstrijd verder zakelijk uit en bekert verder na de solide winst op SSS.