DEN HAAG - Ook Haagse nieuwkomer FC Skillz is per dit seizoen een dames voetbalelftal begonnen. Deze dames, onder leiding van trainer Frederick Osei spelen in de KNVB-leeftijdscategorie Onder 17 jaar en komen uit in de Hoofdklasse.

'Gezien de ontwikkeling, die we als club doormaken werd het dan ook tijd om een positieve bijdrage te leveren aan het damesvoetbal in Nederland, welke zich ook stormachtig ontwikkelt. Dit om als club nog completer te worden', aldus het bestuur van FC Skillz.

'We zijn dan ook meer dan verheugd, dat we een volledige dames selectie op benen hebben kunnen zetten. Ook de dames faciliteren wij voor wat betreft de trainingen in alle "Skillz" facetten, als je denkt aan techniek, kracht, conditie en performancetrainingen. Ons doel is helder en dat is om de dames op een zo goed mogelijk niveau te laten ontwikkelen en op te leiden binnen FC Skillz, zodat de eventuele stap en vooral de aansluiting naar een betaald voetbalorganisatie zo klein mogelijk voor ze wordt. De eerste stap is afgelopen weekend hiermee al gezet. Onze FC Skillz MO17 heeft namelijk haar competitiedebuut gevierd met een 4-1 overwinning uit in Katwijk bij Quick Boys MO17. Wij wensen dan ook de dames en de trainer heel veel succes en vooral plezier dit seizoen!'