WATERINGEN - KMD ontving zaterdagmiddag Haagse nieuwkomer FC Skillz. FC Skillz schoot uit de startblokken met vlot en verzorgd voetbal en tekende in het eerste kwartier al voor de 0-1 voorsprong. Aimen Said kwam vrij middels een assist van Farid Overman en rondde deze koel af. KMD speelde de gehele wedstrijd met het zogeheten mes tussen de tanden wat uitmondde in diverse escalaties, die de arbiter tot een ieders verbazing langs de lijn, gedoogde. KMD speelde dikwijls vanuit een gesloten organisatie en kon slechts uit een tal spelhervattingen voor gevaar zorgen.


In het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde. FC Skillz zocht voetballend de oplossing naar voren en KMD bewapende zich met veel duelkracht en zocht het spreekwoordelijk randje op. Na ongeveer een half uur te hebben gespeeld in de 2e helft werd aanvaller Djurandy Swedo de diepte ingestuurd door de jonge Farid el Hammouchi. De vleugelaanvaller bleef rustig voor het doel en rondde deze via de binnenkant van de paal af waarop de Haagse nieuwkomer 0-2 voorkwam. Kort hierna viel er een zeer discutabele rode kaart aan de kant van FC Skillz voor Shibi Rojer. Langs de lijn zocht men elkaar op om de toedracht en de situatie te bespreken, maar het antwoord en reden van de rode kaart moet eenieder zich schuldig blijven. FC Skillz toonde de laatste 20 minuten met 10 man zichtbaar mentaliteit en vooral karakter en trok de overwinning dan ook over de streep.

Met de overwinning stevent FC Skillz af op de koppositie. Aanstaande dinsdag ontvangt FC Skillz dan ook SV Duindorp voor een thuiswedstrijd. Mocht de Haagse nieuwkomer deze wedstrijd winnen, dan mogen zij zich de nieuwe koploper noemen in de 3e Klasse B.