DEN HAAG - De Haagse voetbalclub FC Skillz trekt oud-profvoetballer, Leo Koswal aan als jeugdtrainer. Leo Koswal zal komend seizoen de talenten van de Onder 17 van FC Skillz onder zijn hoede krijgen. De Onder 17 zal een belangrijke "schakel" groep naar de seniorenpiramide (FC Skillz 1, Onder 23 en Onder 18) toe worden.


Leo Koswal heeft in zijn rijkelijke verleden als profvoetballer diverse clubs zoals Dordrecht '90, Vitesse, MVV, TOP Oss, FC Emmen en Excelsior op zijn naam staan. Na zijn profcarrière kwam de Rotterdamse aanvaller onder meer uit voor Deltasport, Kozakken Boys en DHC. Koswal verlengde zijn carrière door te kiezen voor het beach soccer waar hij uitkwam in de Turkse en Italiaanse competities. Ook is hij international geweest en speelde hij geruime tijd voor het Nederlands Elftal Beach Soccer.

Leo Koswal heeft de afgelopen jaren zijn kennis en kunde meegegeven als jeugdtrainer. Zo is hij actief geweest in de jeugdopleiding bij ADO Den Haag bij de Onder 15 en Onder 19 en deed hij eveneens de Onder 19 bij de Haagse "kraaien" van HBS.

'Als bestuur denken wij, dat Leo bij uitstek de geschikte persoon is voor onze Onder 17 lichting. De ervaring, de senioriteit die hij uitstraalt, maar ook nog steeds de wil om te ontwikkelen passen precies in het profiel welke wij voor ogen hebben, als het gaat om die specifieke leeftijdscategorie in onze jeugdopleiding', aldus Benito Marica (bestuurslid Technische Zaken)

Leo Koswal: 'In de gesprekken met het bestuur, ben ik onder de indruk geraakt van de filosofie die achter FC Skillz en de gehele organisatie schuilt. De stormachtige ontwikkeling, die de club in zet past precies bij mij als persoon maar ook zeker als trainer.

Zelf werk ik in mijn maatschappelijke carrière ook met jongeren. Dit gegeven sluit naadloos aan op mijn kerntaken en de ambities, die ik voor mezelf als trainer heb gesteld voor de komende jaren. Innovatie, ontwikkeling en het denken van "out of the box" zijn een aantal zaken zijn die FC Skillz en ik in gemeen hebben. Ik verheug me dan ook op een vruchtbare samenwerking komend seizoen.