DEN HAAG - FC Skillz slaat wederom een enorme slag op de spelersmarkt en weet Jim van der Leer aan zijn selectie toe te voegen. Jim van der Leer zou aanvankelijk na zijn tijd bij Zoetermeerse vereniging DWO na dit seizoen stoppen met voetbal. Toch raakte de Rotterdamse keeper na gesprekken met het bestuur en de hoofdtrainer van FC Skillz, Oussama Bekkaoui enorm geïnspireerd door de plannen en de toekomstvisie van de Haagse voetbalclub en besluit de keepershandschoenen weer aan te trekken.

Jim van der Leer heeft de gehele jeugdopleiding van Feyenoord doorlopen waar hij in die tijd keeperstrainingen genoot van grootheden zoals Wim Berends en Pim Doesburg. Na zijn tijd bij de Rotterdamse profclub maakte Jim op (maar liefst) 15-jarige leeftijd zijn debuut onder de lat voor Leonidas. Na twee succesvolle seizoenen maakte Jim een stap naar zondag-hoofdklasser Papendrecht en vandaaruit volgt een cv rijke lijst met clubs zoals FC Chabab, Neptunus, IFC, Poortugaal, Hillegersberg en DWO.

Los van zijn actieve loopbaan als speler geeft Jim ook zijn kennis, ervaring en kunde door aan de jongere generatie keepers met zijn eigen succesvolle gelijknamige keeperschool. Ook is Jim al jaren actief als keeperstrainer en coördinator bij clubs zoals Westlandia, DHC, DWO en HOV/DJSCR.

Terry Konings, voorzitter FC Skillz: "Het aantrekken van Jim van der Leer als keeper is een regelrechte schot in de roos. De gesprekken met Jim waren van weerszijden bijzonder goed bevallen. We zijn als club dan ook dankbaar, dat ondanks het feit dat Jim had aangegeven te stoppen, hij alsnog komend seizoen bij de selectie van FC Skillz wilt aansluiten en deel uit wilt maken van onze droom.