DEN HAAG - De vrouwen van Feyenoord hebben de koppositie moeten overdragen aan FC Twente nadat men in eigen huis tegen ADO Den Haag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Daarmee kreeg men op Varkenoord een zelfde uitslag als een paar maanden eerder in het Cars Jeans Stadion.


Op zich viel er echter niet zoveel af te dingen op het gelijke spel al zullen beide coaches daar anders over denken. ADO kreeg de eerste kans van de wedstrijd via Kirsten van de Westeringh, maar de beste kans was voor Maxime Bennink van Feyenoord. Keepster Barbara Lorsheyd wist met een katachtige redding een goal te voorkomen. Lorsheyd stond vervolgens ook aan de basis van de 0-1 toen op haar uittrap niet goed werd geanticipeerd door de Feyenoord-verdediging. Liz Rijsbergen wist er wel raad mee en scoorde.

De gasten verzuimden die voorsprong kort na rust te verdubbelen toen Rijsbergen de paal raakte en Nikki IJzerman de bal niet langs keepster Jacintha Weimar kreeg. De rekening hiervoor volgde na een kwartier toen voormalig ADO-speelster Annouk Boshuizen voor de gelijkmaker wist te zorgen. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden op winst, doch het zou bij 1-1 blijven.