SITTARD - In een matig duel heeft Fortuna Sittard de uitstekende reeks van de laatste weken voortgezet met een overwinning op ADO Den Haag. De ploeg van Sjors Ultee klimt daarmee naar de negende plaats en staat inmiddels dus in het linkerrijtje.


Met nog 11 wedstrijden te gaan lijkt het er dus op dat de Limburgers, voor wie het seizoen nog zo moeizaam begon, zich hebben veilig gespeeld. Hoe anders is het voor ADO Den Haag. De ploeg kreeg een week geleden weer wat moraal na een niet verwacht punt tegen PSV, maar trainer Ruud Brood zal niet vrolijk zijn geworden van wat zijn ploeg zaterdagavond liet zien.

Fortuna Sittard kwam na een klein half uur verdiend aan de leiding al was dat met wat geluk want het schot van Lissandro Semedo werd van richting veranderd door Boy Kemper. ADO Den Haag probeerde het hierna wel met een hoop strijd, maar de aanvallen van de thuisploeg bleken veel gevaarlijker. Tien minuten voor het eind werd het duel dan ook definitief beslist toen Sebastian Polter op de juiste plek stond om de 2-0 te maken.

ADO Den Haag liep zo tegen de dertiende nederlaag aan en staat net als Willem II op dertien punten. Allen FC Emmen, dat vanavond overigens won, staat daar nog onder met negen punten.