SITTARD - In de Eredivisie Vrouwen heeft Fortuna Sittard de derde zege op rij weten te behalen. In eigen huis werd ADO Den Haag met 3-0 teruggewezen dankzij een hattrick van Charlotte Hulst.

Hulst opende de score in de 33e minuut nadat ze daarvoor al twee goede kansen had gemist. De lat en keepster Lorsheyd brachten toen nog redding. Nadien kreeg Hulst nog een goed mogelijkheid evenals haar collega-aanvalster Tessa Wullaert. ADO Den Haag kon daar behalve een poging van Nikki IJzerman in het zijnet weinig tegenover stellen.

Kort na de rust maakte Hulst haar tweede van de middag en pas daarna werden de gasten uit Den Haag echt gevaarlijk met mogelijkheden voor IJzerman, Rijsbergen en invalster Van Raay. Met nog zes minuten op de klok maakte Hulst echter aan alle onzekerheid een eind door haar hattrick te voltooien.