MAASTRICHT - Spelers, staf en supporters van ADO Den Haag waren vrijdagavond dolgelukkig met het veroveren van de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie, nadat de club eerder op de dag een tik te verwerken kreeg. De Hagenaars verloren het beroep tegen de door de KNVB opgelegde zes punten in mindering, maar met het pakken van het eerste prijsje richtte de ploeg van trainer Ruud Brood zich op.


"We verloren zes punten, maar zeiden daarna tegen elkaar: schijt aan de hele wereld. We gaan voor de winst en die prijs en dat is gelukt", vertelde Brood na de 2-6-overwinning van ADO Den Haag bij MVV tegen Omroep West.

ADO Den Haag zat zelf in Maastricht al snel op het juiste spoor na twee vlotte treffers van Sem Steijn. Nog voor de rust zorgde Samy Bourard voor de 0-3.

In de tweede helft voerde Thomas Verheydt de score verder op en omdat directe concurrent Excelsior op achterstand stond bij NAC leek de periodetitel voor het grijpen. Na een tegentreffer van Orhan Dzepar wist Vincente Besuijen tweemaal te scoren alvorens Remans de eindstand op 2-6 bepaalde. Na het uitreiken van de prijs in Maastricht wachtte de Haagse ploeg 's nachts bij terugkeer bij het eigen stadion een groep van honderden supporters die de ploeg verwelkomde met vuurwerk.