DEN HAAG - De hockeysters van Amsterdam hebben de koppositie in de hoofdklasse moeten afstaan aan Den Bosch. De regerend landskampioen ging in de slotminuut onderuit bij HDM (2-1).

Onder een stralend zonnetje gingen beide ploegen gelijk fel van leer en dit leverde mogelijkheden aan beide kanten op. Amsterdam had het meeste balbezit, maar moest beducht zijn op de counters van de thuisploeg. Zo bleek ook in het tweede kwart toen Jip Dicke aan de aandacht van de defensie ontsnapte en de bal langs keepster Veenendaal kreeg. Aan het van het tweede kwart kwamen de gasten op gelijke hoogte. Hoewel Maria Verschoor te vroeg leek in te lopen bij een corner mocht deze doorgaan en was het Michelle Fillet die keepster Remmerswaal wist te verschalken met een sleeppush.

Amsterdam behield het betere van het spel, maar had duidelijk het vizier niet op scherp staan bij de kansen die men kreeg. Fillet was nog het dichtst bij, maar de redding van Julia Remmerswaal was niet alleen mooi, maar tevens zeer belangrijk. Want terwijl een ieder al rekening hield met een gelijkspel was daar in de uiterste slotfase ineens Pien van der Heide die de bal binnen tipte en daarmee HDM de zege schonk: 2-1.