AMSTERDAM - Ajax heeft de eerste overwinning in de play-offs van de Eredivisie Vrouwen binnen. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag herstelden de Amsterdammers zich van de nederlaag een week eerder bij PSV. Door treffers van Chasity Grant en Nikita Tromp werd het 2-0 voor Ajax.

Ondanks een veldoverwicht in het eerste half uur bleven de echte kansen nog achterweg voor de thuisploeg. Toch kwam de ploeg van Danny Schenkel na een ruim half uur op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Vanity Lewerissa en Linda Bakker liet Chasity Grant de 1-0 aantekenen. Ajax behield daarna het overwicht, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

Dat lukte kort na de rust ook Nikita Tromp niet bij een goede mogelijkheid. Hierna brak een fase aan waarin het ADO Den Haag van Sjaak Polak zich liet gelden. Jennette van Balen kreeg twee mogelijkheden en keepster Claire Dinkla, die de geblesseerde Lize Kop verving, was even later kansloos bij een poging van Nadine Noordam, doch werd gered door de lat. ADO Den Haag streed ook hierna voor wat het waard was, doch aan het eind van de tweede helft leek de pijp een beetje leeg. Ajax kreeg weer wat mogelijkheden, o.a voor Eshly Bakker die keepster Lorsheyd op haar weg trof die daarbij geblesseerd raakte. Haar vervangster Maaike van Klink wist ook nog twee keer te redden alvorens zij ver in blessuretijd toch gewonnen moest geven toen Ajax een strafschop kreeg. De talentvolle Tromp toonde zich koelbloedig: 2-0.